Регистрирај бесплатно .php.mk домен


 
 

API (http) сервиси

Ip2Geo API service

Овој сервис ќе ја лоцира гео локацијата на конкретна ipv4 или ipv6 IP адреса. Сервисот користи комбинација од јавни бази, сервиси и исклучоци направени врз база на тестирања со цел што попрецизни резултати.

Device API service

Сервис кој ги детектира уредите. Сервисот е базиран на `User Agent`.

WHOIS MK domains API

Сервис кој врши проверка на регистрант на МК домените.

HTML scraper API

Сервис кој парсира HTML во JSON структура користејки xPath selector логика.

Open Graph (OG) API

Сервис кој ги чита Open Graph meta податоците од специфична страна.

Feed to JSON API

Овој сервис претставува еден вид API за брзо и едноставно конвертирање на RSS feed во JSON.

НБРМ курсна листа API

Овој сервис претставува едноставен и брз начин да се пристапува до курсните листи за познатите валути без да се користи SOAP клиент...

Хороскоп API

Овој сервис претставува едноставен и брз начин да се направи интеграција на хороскоп содржини на вашиот веб поратал, мобилна апликација...


Последно додадени темплејти

crism

Crism

од HTML Design

HTML 5, Dark on Light, 15.08.2022
Creative Commons

selo

Selo

од HTML Design

HTML 5, Dark on Light, 11.08.2022
Creative Commons


PHP работни места

LevelUp Academy for PHP/frontend trainees
Место: Скопје

The LevelUp Academy, join this program at one of the biggest internet companies in the world! Internet Brands is looking for enthusiastic people with a passion for coding. Our LevelUp program offers r..

Web designer
Место: Скопје

За наш клиент, агенција за дигитален маркетинг со седиште во Скопје, бараме WordPress developer. Компанијата има меѓународни и домашни клиенти кои им помагаат да воспостават бренд и да се позиционираа..

Website Development Project Manager
Место: Скопје

We are seeking a results-driven website development project manager to lead the development of custom websites for multiple clients.  You will be collaborating directly with the clients and commu..