Регистрирај бесплатно .php.mk домен


 
 

API (http) сервиси

Wine API service

База со податоци на вино и детали.

WHOIS MK domains API

Сервис кој врши проверка на регистрант на МК домените.

HTML scraper API

Сервис кој парсира HTML во JSON структура користејки xPath selector логика.

Open Graph (OG) API

Сервис кој ги чита Open Graph meta податоците од специфична страна.

Search engine API

Сервис за глобално пребарување што користи веќе индексирани страни на Google, Yahoo, Bing и др..

Feed to JSON API

Овој сервис претставува еден вид API за брзо и едноставно конвертирање на RSS feed во JSON.

Translate API

Овој сервис претставува еден вид API на познатата алатка на Гугл за преведување.

НБРМ курсна листа API

Овој сервис претставува едноставен и брз начин да се пристапува до курсните листи за познатите валути без да се користи SOAP клиент...

Хороскоп API

Овој сервис претставува едноставен и брз начин да се направи интеграција на хороскоп содржини на вашиот веб поратал, мобилна апликација...


Последно додадени темплејти

it-next

IT Next

од HTML Design

HTML 5, Dark on Light, 08.07.2020
Creative Commons

soft-landing

Soft Landing

од Tooplate

HTML 5, Dark on Light, 04.07.2020
Creative Commons


PHP работни места

MEDIOR PHP/SERVICE DESK DEVELOPER
Место: нема информација

For our office in Skopje, we are looking for a PHP/Service Desk Developer who can help us support requests from our clients and maintain our existing solutions in the smartest way possible. Someone wh..

PHP Developer
Место: Скопје

We are hiring Experienced PHP Programmers! Passionate about programming, you've done the courses and have experience, but don't feel appreciated or haven't found the right company to demonstrate yo..

IT support specialist
Место: Скопје

An International IT services company is looking for a senior technical role that includes requirements to manage projects, consult with customers and provide hands-on technical skills across a wide ra..